• wat is een Orka Training?
  • wanneer zet je de Orka training in?
  • belang van groepsvorming?

De superheldenaanpak van Orka Training is een preventieve aanpak voor de basisschool om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen.

De superhelden bestaan uit negen sociale vaardigheden (superhelden of keuzes) die kinderen kunnen toepassen: elkaar helpen, elkaar aanspreken, leiden, volgen, opkomen voor jezelf, relaxed reageren, negeren, een slimme plek en melden bij de leerkracht.

Oefeningen groepsvorming worden ingezet om de superhelden te trainen. Elke week geeft de leerkracht een oefening groepsvorming, waarin de sociale vaardigheden (superhelden of keuzes) getraind worden. De kracht van de methode is dat de leerkracht tijdens de oefeningen feedback geeft aan kinderen over de sociale vaardigheden die worden ingezet.
Orka Training heeft twee methodes ontwikkeld. De schoolbrede, preventieve superheldenaanpak (opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugd Instituut). De tweede methode is geschikt voor groepen, zonder de schoolbrede aanpak.

 

Door
Michelle Leijnse
Datum en tijd

16 april 2024 16:00 17:00

Locatie
CBS de Gantel
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleren graag uiterlijk tot 4 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit