• basiskennis van selectief mutisme
  • de onderwijsbehoeften van deze leerlingen
  • welke vaardigheden heb je als leraar nodig om aan deze onderwijsbehoeften te voldoen

In deze workshop wordt besproken hoe je binnen een klassensituatie om kunt gaan met kinderen met selectief mutisme en wat je voor hen kunt betekenen. Bij kinderen met selectief mutisme speelt angst mee en dit vraagt een bepaalde, voorspelbare benadering van jou. De leerling heeft veel baat bij jouw begrip en duidelijkheid. Jij maakt het verschil!

Vanuit verschillende casussen wordt een combinatie van theorie en praktijk doorgenomen. De nadruk ligt op de dagelijkse praktijk binnen de klas en handelingstips die jou verder kunnen helpen bij het lesgeven aan kinderen met selectief mutisme.

Na de workshop heb je basiskennis van selectief mutisme, de onderwijsbehoeften van deze leerlingen en welke vaardigheden je als leraar nodig hebt om aan deze onderwijsbehoeften te voldoen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het leernetwerk IB. Aan het einde is er voor iedereen die wil een lekkere lunch. 

 

Door
Eustache Sollman
Datum en tijd

4 april 2023 09:00 13:00

Locatie
O3 - Jan van Nassau
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleren graag tot 4 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit