• Wat is LAO (Leren Anders Organiseren)? 
  • Wat wil jij weten over de school in relatie tot jouw ambities en je beoogde schoolontwikkeling? 
  • Een toelichting op de LAO kijkwijzer/ ontwikkelagenda
  • Het maken van concrete (reis-) afspraken 

In de Projectgroep ‘Anders Organiseren’ zijn we steeds op zoek naar duurzame oplossingen die gericht zijn op de toekomst van onze leerlingen. We doen het al heel lang op dezelfde manier; een juf of meester met 30 leerlingen in een lokaal. Het kan ook anders hebben we gelezen in het boek ‘Leren Anders Organiseren’. We hebben Tijn Nuyens van de Bazaltgroep uitgenodigd om ons hier meer over te vertellen en werden enthousiast door zijn verhaal. Hij heeft al heel wat scholen succesvol begeleid bij het vormgeven van kind en doelgericht onderwijs. Natuurlijk is een boek lezen goed, maar zien hoe dat werkt en horen hoe scholen tot de keuze zijn gekomen om hun ‘leren anders te organiseren’ is natuurlijk nog veel interessanter.  

 We willen daarom graag samen met jullie op bezoek bij een aantal scholen waar het ‘leren anders georganiseerd’ is. Inmiddels hebben we drie scholen waar we op bezoek kunnen. Dit kan op:  

We vertrekken ’s morgens vroeg per bus vanuit Den Haag en zien de school in bedrijf in de ochtend en spreken iemand van de school. We lunchen vervolgens ergens in de buurt van de school en hebben daar ook een reflectiemoment met elkaar. We kijken met elkaar terug en vertalen de situatie die we gezien hebben naar onze situatie en kijken wat we mee kunnen nemen. Vervolgens pakken we de bus terug richting Den Haag.  

Per te bezoeken school kunnen er maximaal twaalf mensen mee en om die reden hebben we ervoor gekozen dat er maximaal twee mensen per school mee kunnen.  

Als je mee wilt op één van de schoolbezoeken, dan moet er ook iemand van je school aansluiten tijdens de voorbereidingsbijeenkomst op 17 februari om 10.00 uur in het Huis van SCOH.

Heb je interesse in Leren Anders Organiseren, dan kun je alvast het boek bestellen: https://shop.bazalt.nl/leren-anders-organiseren

Hartelijke groet,

namens de Projectgroep Anders Organiseren,

Ryanne van Gool

Door
Projectgroep Anders Organiseren
Datum en tijd

17 februari 2023 10:00 11:30

Locatie
Huis van SCOH
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleren tot vier dagen voor de bijeenkomst is kosteloos. Daarna worden gemaakte kosten in rekening gebracht.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit