5 October 2022, 15:30 - 17:00, online

Inspiratiesessie: Werken aan Kansengelijkheid

Hero image
  • kinderopvang en onderwijs
  • inzichten onderzoek
  • kansen in context

Rianne Bosland-Meerding en Colleen Clinton zijn onderzoekers bij Lectoraat De Pedagogische Opdracht van Hogeschool InHolland. Zij verzorgen op 5 oktober een webinar over het onderwerp kansengelijkheid.

Kansengelijkheid is een van de thema’s waarbinnen het lectoraat onderzoeksmatig samenwerkt met kinderopvang en onderwijs. Is het mogelijk meer kansengelijkheid in een grootstedelijke context zoals Den Haag te realiseren, onder andere via vve?

Tijdens de inspiratiesessie krijg je informatie over de inzichten die de onderzoekers hebben opgedaan. Wat zijn de ervaringen van professionals als het gaat over het bieden van kansen? Waarom is kansenongelijkheid niet alleen een grootstedelijk probleem? Waarom spreken de onderzoekers liever over ‘kansen in context’ dan over ‘kansengelijkheid’?

Het lectoraat stelt de professionaliteit van pedagogisch professionals centraal. Uitgangspunt is dat er vanuit én ten bate van de uitvoeringspraktijk wordt gewerkt en ontwikkeld, waarbij wetenschappelijke kennis wordt benut. Tijdens deze inspiratiesessie hoor je meer over het gedachtegoed en de werkwijze van het lectoraat.

Voor meer informatie over lectoraat De Pedagogische opdracht en hun projecten zie:

Inholland | lectoraat De Pedagogische Opdracht

Door
Hogeschool Inholland
Datum en tijd

5 oktober 2022 15:30 17:00

Locatie
online
Kosten

Kosteloos 

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit