8 November 2023, 14:00 - 15:30, Koetsveldschool

Workshop emotionele ontwikkeling bij moeilijk lerende kinderen

Hero image
  • emotionele ontwikkeling
  • emotioneel niveau
  • koppeling tussen theorie en praktijk

Dat sommige leerlingen (zeer) moeilijk lerend zijn valt op en is meetbaar. Als het gaat om hun gedrag hebben we minder handvatten om dit te meten en worden deze leerlingen regelmatig als ‘jong’ omschreven. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Schatten we goed in hoe een (zeer) moeilijk lerende leerling emotioneel functioneert?
Om deze leerlingen te bieden wat zij nodig hebben, is het van belang goed aan te sluiten bij de emotionele ontwikkeling. Overvragen op dit gebied is een valkuil en kan de ontwikkeling negatief beïnvloeden.

Tijdens deze workshop gaan we aan de hand van het ontwikkelingsdynamisch model (van Došen) in gesprek over de emotionele ontwikkeling. We ontdekken samen hoe we een betere inschatting kunnen maken van het emotionele ontwikkelingsniveau van leerlingen en welke begeleidingsstijl daarbij past. Er wordt hierbij een koppeling gemaakt tussen de theorie en de praktijk.

Marlous is orthopedagoog op de Koetsveldschool, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Zij heeft ervaring met moeilijk tot zeer moeilijk lerende leerlingen van 4 tot en met 18 jaar in diverse typen onderwijs.

Doelgroep: voor wie interesse heeft in de emotionele ontwikkeling bij leerlingen die (zeer) moeilijk lerend zijn.

 

Door
Marlous de Haas
Datum en tijd

8 november 2023 14:00 15:30

Locatie
Koetsveldschool
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleren graag uiterlijk tot 4 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit