11 March 2024, 16:00 - 17:30, Huis van SCOH

Spelend leren communiceren (TOS 0-5 jaar)

Hero image
  • handvatten voor communicatie (TOS)
  • visualiseren van boodschappen
  • praktische tips en adviezen
Let op! Deze workshop kan alleen bijgewoond worden nadat je de workshop ‘Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling (0-5 jaar)’ gevolgd hebt.

De workshop ‘Spelend leren communiceren’ van Kentalis geeft je handvatten voor de communicatie met peuters die (mogelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Je leert bijvoorbeeld waar je rekening mee kunt houden en hoe je zorgt voor plezierige interacties en succeservaringen. Dit is namelijk niet altijd eenvoudig. Een taalontwikkelingsstoornis uit zich bij ieder kind anders en kan allerlei gevolgen hebben. Bovendien nemen deze kinderen vaak minder initiatieven en zijn deze vaak subtiel en niet opvallend.

Wat ga je doen?
We leggen in deze workshop een aantal praktische vaardigheden uit en gebruiken daarbij voorbeelden uit de praktijk. Je leert hoe je jouw taalaanbod en manier van communiceren kunt aanpassen tijdens spel. De vaardigheden die je leert, zijn niet alleen waardevol voor kinderen met TOS, maar ook voor andere kinderen. De boodschap wordt gevisualiseerd aan de hand van ‘de speeltuin’. De verschillende speeltoestellen staan daarbij voor vaardigheden.

Na afloop krijg je een poster mee met daarop de belangrijkste informatie en adviezen - handig als geheugensteuntje tijdens je werk. Het toepassen van de vaardigheden in jouw werk vraagt namelijk om oefening.

Wat levert de workshop jou op?
Als je weet waar je rekening mee kunt houden in de communicatie, help je deze kinderen in hun ontwikkeling en welzijn.

Voor wie is de workshop bedoeld?
Voor alle professionals die werken met kinderen tussen de nul en vijf jaar is deze workshop interessant.

 

Door
Leernetwerk Jonge Kind
Datum en tijd

11 maart 2024 16:00 17:30

Locatie
Huis van SCOH
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleer je registratie tot vier dagen voor aanvang van de bijeenkomst.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.