28 February 2024, 14:00 - 16:00, Madurodam, Boon van der Starpzaal

Lezing Kees van Overveld

Hero image
  • Pesten, wat zijn de verschijnselen?
  • Pesten, wat zijn de signalen?
  • Pesten, hoe pak je dat aan?
Pesten: van sollen naar trollen (bij kinderen en volwassenen)

Pesten gebeurt van oudsher op schoolpleinen, in parken en in smalle steegjes. Slachtoffers worden uitgelachen, bespot en geslagen.
Sinds de opkomst van de smartphone zien we het beeld van de pester langzaam veranderen. In plaats van fysieke agressie zien we trollgedrag, digitale bedreigingen en andere ongein. Het gaat 24 uur per dag door.
In deze lezing gaat Kees van Overveld in op beide fenomenen: pesten offline en online. Wat zijn de verschijnselen, wat zijn de signalen en vooral: hoe pak je het aan?

Dr. Kees van Overveld (1963) is gedragsdeskundige. Hij heeft ruime ervaring in het onderwijs als invaller, leraar speciaal onderwijs, intern begeleider, schoolbegeleider, hogeschool(hoofd)docent en onderzoeker. In 2008 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar agressie onder jongens.

Hij is een expert op het gebied van voorkomen en aanpakken van gedragsproblemen, agressie, pesten en geweld binnen scholen.
Van Overveld heeft vele artikelen en boeken over gedrag geschreven.

Als SCOH medewerker en actieve deelnemer kun je het park van 12 uur tot 13.30 uur en ook na de lezing tot 17.00 uur gratis betreden. 

Inloop vanaf 13.30 uur.

Door
Kees van Overveld
Datum en tijd

28 februari 2024 14:00 16:00

Locatie
Madurodam, Boon van der Starpzaal
Kosten

Kosteloos voor SCOH-medewerkers

 

Annuleren

Annuleren graag uiterlijk tot 4 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Heeft u een SCOH email-adres (naam@scoh.nl) dan kunt u zich via onderstaande knop aanmelden. Heeft u dit niet en wilt u hier toch bij zijn, neem dan contact met ons op (info@scohacademie.nl). Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht.

Uit